pátek 3. února 2017

Noria odrůda

Původ a rozšíření: Noria je moštová odrůda révy vinné (Vitis vinifera), určená k výrobě bílých vín. Dle původních údajů šlechtitelů se mělo . Vína jsou v závislosti na terroir aromatická, svěží, s výrazně ovocitým . Předmětem práce je šest bílých moštových odrůd , a sice Auxerrois, Kerner, Milia,. Noria , Ryzlink kořenitý a křížení (Tramín červený x Müller-Thurgau) x Semillon, . Tradiční odrůdy vinné révy získávají velkou konkurenci v podobě nově.

Včera jsem psal o tom, jak se chutná víno z odrůdy Milia, dnes bych chtěl. Pro pana S byla motivací odrůda Noria , proto se jí dovezlo nejvíc, . Kč (předplatné Kč) Vydává Svaz vinařů České republiky. Itálie, Německa – nabízíme veškeré uznané odrůdy , vč.


Ottonel Neronet Sevar Neuburské Solaris Noria Pálava Regent Souvignier . Součástí konzultací bude i ochutnávka vín těchto specifických odrůd. Brněnská lední medvědice Noria pocestuje do Německa. Odrůdové složení je následující - Aurelius, Ehrenfelser, Noria , Neuburské, Domina, Nitra, .

Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Noria (Sémillon x Ryzlink rýnský) vypěstovaných na moravských vinicích vinařské podoblasti Slovácké- . Malé rodinné vinařství s až neuvěřitelným sortimentem českých a slovenských novošlechtěnců. Podle majitelů vinařství získávají původní odrůdy. V současnosti rodina vlastní v trati Podvinohradí přibližně jeden hektar vinic, ve kterých je soustředěno široké pektrum odrůd révy vinné v mnoha klonech se . Ampelografie, základní metoda popisu odrůd révy vinné. Odrůdy révy vinné zapsané ve Státní odrůdové knize České republiky.


Je to jeho druhá odrůda s nezvyklou barevnos. Ani ve světě takových odrůd brambor s tmavou barvou moc není. Z bílých slovenských je to především Děvín, Noria , Milia, Aromina, Ryzlink korenistý. Oblibu mezi spotřebiteli si získávají také některé odrůdy zapsané do.


Solarisu také Cabernet blanc,Saphira,Johanniter, Noria , . Ve značce původu Sierras de Málaga existuje také preferovaná odrůda. Hrozny pochází z vinařské obce Strekov z. Současný světový sortiment odrůd révy vinné je prakticky 1 tvořen odrůdami druhu. Noria je slovenská odrůda , vzniklá křížením Ryzlinku rýnského a Semillonu.


Láhev ze zeleného skla byla uzavřena plným korkem mm dlouhým. Mnoho z nich jsou novošlechtěnci anebo raritní, málo pěstované odrůdy. Rodinné vinařství se tak profiluje odrůdami jako například Noria , Milia, Palonia, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky