pátek 26. prosince 2014

Čištění komínu zespodu

Ideální je samozřejmě čistit ze střechy, ale bez bezpečného přístupu ke komínu na to zapomeňte. Hodí se však spíš na kratší komíny. Postavili jsme komín a krov a zjistili jsme, že na půdičku nevejdou druhé dvířka.


Navíc ze střechy na komín kominík nedosáhne. Jak si správně a jednoduše vyčistit komín svépomocí?

Toto nářadí se hodí však spíše na kratší komíny. Přestože je odborné vyčištění komínu nejlepší, jste-li šikovní, můžete za několik. Proto je rotační komínový kartáč vhodný pro čištění komína jakékoliv šířky a tvaru. TORNADO set vám umožní komín vyčistit shora nebo zespodu , stačí vložit . Kdo doma topí tuhými palivy a čistí komín pravidelně na podzim a na jaře, dělá dobře.


V topné sezoně bude komín sloužit bez závad. Ukázka čištění komínu pomocí plastových tyčí a plastové štětky. Jde, ale podstatně obtížněji než z vrchu.

Většinou se to dělá pružinovou růžicí . Pokud se vám nechce platit za kominíka, tak si můžete komín vyčistit sami. Máte na výběr mezi čištěním zespodu , od dvířek, nebo mezi čištěním ze shora. Dle zprávy o provedení čištění spalinové cesty je vše v pořádku. Dobrý den, čištění komínu spodem kontrolním otvorem je možné.


Komínový kartáč upevněný na pružnou tyč se používá na čistění komínu shora i zespodu z komínových dvířek. Podle nového schváleného „kominického zákona“ si smíte čistit komín sami. Zjistěte si, zda budete čistit ze střechy, z půdy či zespodu.


V našem e-shopu naleznete kominické potřeby vhodné údržbu a čištění komínů. Komínové kartáče, komínové strojky, lanové nástavce a čistící tyče. Zobrazit téma - Komín rozpad.


Ne vždy se kominíkovi naskytne při práci pohled z výšky, dnes už se na to jde prostě jinak: „Tak polovina komínů se už čistí zespodu , na . Před pořízením potřebného kominického nářadí se rozhodněte, jestli budete čistit komín zespodu komínovými dvířky, anebo ze střechy. Rovné komíny do šesti metrů výšky lze čistit zespodu – tedy dvířky, jež se nacházejí v . Vložkování komínů je dokonalý, rychlý a cenově výhodný způsob rekonstrukce. Každý spoj musí být pevný a těsný a musí být zajištěn tak, aby při čištění.

Druhou možností je komínové vložky vsunout do komínového průduchu ze spodu. Hřídel lze při čištění používat zespoda i shora komínu. Hřídelí tak lze vyčistit až dvojnásobně delší komín než je hřídel sama.


Díky výměnným řetízkům lze čistit. On je na odborník na komíny a nejde jen o čištění , ale i prohlídku že je vše ok a. Liberecký kraj - Kominík musí komín prohlédnout každý rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky