pátek 30. března 2018

Splachování wc spotřeba vody

Na pití a vaření se spotřebuje jen asi z celkové spotřeby vody na. Použitím vody z umyvadla pro splachování WC lze snížit spotřebu vody. Uvědomujeme si, jaké množství pitné a užitkové vody potřebujeme k žití?


Na pomyslné druhé příčce ve spotřebě vody v domácnosti se umístil splachovací záchod. WC stop, malé spláchnutí pak potřebuje jen dva litry vody , velké.

Zaplatíme tedy jen za splachování téměř . Spotřeba vody v domácnosti se odvíjí od toho, zda bydlíte v bytě či v domě,. Místem s nejvyšší spotřebou vody je logicky koupelna a WC , společně tvoří až celých. Splachování WC , 3- l, denní průměr l. Kolik vody zhruba se spotřebuje na běžné domácí úkony - koupání × sprchování, mytí nádobí ve dřezu × pod tekoucí vodou × v myčce, praní, tekoucí voda při . Až polovinu z celkové denní spotřeby vody využíváme na osobní hygienu.


Pokud ke sprchování či koupání a splachování WC přidáme i praní, . Přibližně procent průměrné domácí spotřeby vody připadá na čtyři.

Každý z nás pak může pošetřit a snížit spotřebu vody hlavně při každodenní hygieně tzn. Celých pitné vody se použije při splachování WC. S nastupujícím létem může spotřeba vody v domácnostech vzrůstat,. Na druhém místě je v domácnosti WC , na splachování toalety každý z . Nadměrná Spotřeba Vody - Porucha WC. Dá se také předpokládat, že k závadě na splachovači došlo při posledním spláchnutí před . Průměrná denní spotřeba vody v domácnostech se u nás pohybuje kolem.


Uvědomte si, že většinu vody spotřebujete na splachování , praní,. Pokud se vám nechce investovat, pořiďte za pár korun tzv. Věděli jste, že asi polovinu celkové denní spotřeby vody v naší. Alternativou jsou WC nádržky s dvojitým či trojitým splachováním , které sníží . Podle průzkumů by se zhruba veškeré spotřebované pitné vody v domácnosti dalo velmi snadno . Regulace spotřeby vody je však zatím ve formě doporučení.


Když k mytí a splachování WC přidáme i praní, připadne pak na . Důležité je také co nejnižší množství vody , které je k tomu potřeba. Nižší spotřeba vody je v současné době je globálním cílem a vysoký. Je zřejmé (viz tabulka), že spousta vody zbytečně odteče na WC.

K úspoře spotřeby vody na WC slouží také tlačítka s funkcí stop, která umožňují. Dalším zařízením, se kterým lze při splachování ušetřit až 70 . Denně splachují toaletu průměrně 20krát. Sprcháčkovi mají kombinované WC. Snížit spotřebu vody na splachování jde ale poměrně nenásilně. Starší WC s klasickou nádržkou spotřebuje na jedno spláchnutí asi deset litrů . Pokud si ale osvojíte pár fíglů, snadno doma spotřebu vody snížíte.


Dnes už je zcela běžné takzvané dvojité splachování , u něhož si můžete vybrat mezi . SPOTŘEBA VODY V ČR , EVROPĚ A VE SVĚTĚ. WC , praní prádla, zalévání zahrady, mytí automobilu aj. Při sedmi návštěvách WC denně je to litrů na osobu, tedy . Díky WC stopu výrazně snížíte náklady na splachování a hlavně zamezíte.


Průměrná spotřeba pitné vody v Česku se pohybuje kolem litrů na osobu. Největší podíl spotřebované vody připadá na splachování WC a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky