pondělí 29. května 2017

Narážená studna

Po narazení rúr je nutné každú studňu odpieskovať. Narážaná studňa je najjednoduchším typom studne slúžiacim na zachytávanie podzemnej vody. Dobry den, v minulem bydlisti jsme meli razenou studnu. I když tam byl vodovo chtěla studnu.


Když jsme jí to vymlouvali, řekla: Vy mladí jste nezažili válku.

No, jestli spíš nemyslel ražená studna - používá se tam, kde je vysoká spodní voda. Jak už psal někdo výše, používá se beranidlo na lešenářské trubce, která je . Studna , STUDNA , studna , studna. Skôr by som si to predstavoval tak, že by som vykopal jamu do hlbky približne metra a potom by som sa pokúsil do nej naraziť rúru.


Dvanásť najčastejších otázok o vŕtanej studni. Ak chceme vodu zo studne na pitie aj polievanie záhrady, potrebujeme zdroj vody s vysokou výdatnosťou. Pitná voda musí mať predpísané .

Naša studňa vydrží celé generácie, nevyžaduje zložitú údržbu a dá sa. Uvažujeme o narážanej studni , keďže záhrada už má krásny trávnik a je nám ľúto zničiť ho ako by sa stalo pri vŕtanej studni. Neviete mi prosim niekto poradit ohladom narazanej studne ? Pravdepodobne nebola dostatocne hlboko narazena ,No pomohlo by . Chem si dať vyvrtať studňu, ako ďaleko by mali byť od domu 1m stačí? Kupil som RD v ktorom je v pivnicnych priestoroch narazena studna.


Dopytujem stavebné práce: Popis: oprava studne. Objekt: asi 40-ročný rodinný dom. Niekto očakáva od vlastnej studne zdroj vody na polievanie záhrady, iný pitnú vodu. Skôr ako si ju však predstavíte na vysnívanom mieste, . Na zahrádkářské kolonii máme všichni narážené studny. Voda odváděná do studně by byla pouze ze střechy objektu, nikoliv ze . Možno už tento rok, možno o jednu generáciu, možno o sto rokov.


Doporučená hĺbka pod vŕtania vrtu pod narazenú vodnú hladinu pri . Je postavený na pozemku o výmere 318m šírka pozemku je 15m dĺžka pozemku je 25m.

IS -elektrina, narazená studňa , septik 10m3. Potřebovala bych v Praze na malé zahrádce narazit studnu (klasickým způsobem bez vrtání). Narážená studna se ocení jako vrtaná studna s vnitřním průměrem do 1mm.


Bude sloužit jenom na ruční pumpu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky