pondělí 1. června 2015

Vrtaná studna povolení

Voda patří všem, proto hloubení studny podléhá přísným pravidlům. Ke zřízení studny a čerpání vody z ní potřebujete povolení. Co je třeba k povolení studny , nebo průzkumného vrtu ? Rád bych si na svém vlastním pozemku nechal vyvrtat studnu.


Zajímalo by mě, zda potřebuji nějaké povolení , případně jaké povolení se pro vrty studní opatřuje.

Především potřebujete stavební povolení. A to bez výjimky, ať budete mít studnu vrtanou , kopanou, nebo to bude jen pramenná jímka. Vrtané studny od projektu po vodoprávní povolení. Z hlediska platných zákonů a nutných povolení je možné vrtanou studnu projednat s orgány státní zprávy dvěma možnými způsoby.


Vzhledem k tomu, že vrtaná studna je vodohospodářské dílo , je povinností vlastníků vyřídit stavební povolení a povolení k odběru podzemní vody. V co nejkratším termínu a dle platného právního řádu pro vás zajistíme veškerá potřebná povolení včetně projektu studny. Pro váš dokonalý komfort vás plně . Vrtaná studna je vítaným zdrojem vody pro každý rodinný domek, chalupu či.

Legálně provedená stavba vrtané studny musí projít nejprve územním řízením. Odpovědi na otázky: Potřebuji na vrtanou studnu nějaké povolení ? Co proti znečištění vrtané studny ? K zahájení průzkumného vrtu je vodoprávní povolení potřeba jedině v případě, že se. Po vyhloubení vrtané studny následuje zpracování hydrogeologické . A) Předem povolená stavba – vrtaná studna je realizována na základě . Dozvěděl jsem se, že soused bude kopat či vrtat studnu. Stavební povolení se tedy týká každé studny (kopaná studna, vrtaná studna ). Stavebník studny má možnost požádat o dodatečné povolení stavby studny. Zpracujeme potřebnou dokumentaci pro vrtanou studnu.


Zajistíme patřičná povolení pro vrtanou studnu dle právního řádu. Studnu vyvrtáme, zapažíme a . Zdrojem vody bude vrtaná studna , u které nikdo neví, jaká bude kvalita vody. Rozhodnutí o povolení vyjímky - vrtaná studna na pozm.


A protože k povolení odběru vody je povinným dokladem vyjádření osoby s. Dnes přijela firma k obsousedům vrtat studnu ve vzdálenosti cca . Vrtaní studny hlubší m nebo ražení studny ve formě šachtice je činností.

Pro něj je podle § vodního zákona potřebné získat povolení od místně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky