středa 25. ledna 2017

Zevar vzpřímený

Rostlina na první pohled upoutá pozornost četnými kulatými květenstvími, jež se podobají svinutým ježkům. Zevar se hodí do zahradních rybníků a bažinatých . Listy mečovité, tuhé, kýlnaté, na průřezu trojhranné. Květy jednopohlavné, shloučeny v kulovitých . Slovensky: Ježohlav vzpriamený.

V České republice roste celkem běžně od nížin až po . Zahradnictví FLOS je specialista na zahrady. Nabízíme zahrady na klíč, okrasné dřeviny a keře, trvalky, traviny, ale i koření a léčivé rostliny. Je to druh značně mnohotvárný. Fotografie húb a rastlín s diskusiou a možnosťou hodnotenia.


Zevar vzpřímený je snadno se rozrůstající vodní rostlina používaná do okrasných jezírek. Je velmi dekorativní, bývá s . Na našem území se vyskytují v současné době čtyři druhy tohoto rodu: zevar jednoduchý (S. emersum), z.

Vzhledem k podobným ekologickým nárokům se na stanovištích často potkávají a . Find this Pin and more on Rodový statek by . Vyšší vytrvalá bylina často rostoucí u rybníků a pomalu tekoucích vod. Listy tuhé, vzpřímené, dole trojúhelníkovité, až ke špičce kýlnaté. Jakubčovice nad Odrou, Potoční, Mgr.


Jan Juřica, v mlynskem nahonu, Detail. Sparganium angustifolium, zevar úzkolistý, více. Mladé i starší listy lze zpracovat na špenát.


Chuťově ani konzistencí se od pravého špenátu prý téměř neliší. Reduce Your Turf - A street-side front yard flower garden adds a pocket of color and breaks up a large expanse of front lawn, creating lots of interest in just a . Druhy, odrůdy: Kromě zevaru vzpřímeného (S. erectus) existujídalšídruhy – nižší – tzv. Listy jsou dlouhé, úzké, trojúhelníkový, pokrývá stonek, jako iris listy. Roste na okrajích tůní, při březích potoků a rybníků. Vyskytuje se řídce, například: povodí Plenkovického potoka (Plenkovice), Červený.


Définitions de Zevar, synonymes, antonymes, dérivés de Zevar, dictionnaire. pedie:Jak číst taxobox Zevar. Ty i ve vegetačním období u špičky .

Vážení zákaznící, omlouváme se, ale e-shop je z technických důvodů dočasně mimo provoz. Bublinatky do svých měchýřků na úkrojcích listů . PLOD: peckovice se suchým, houbovitým exokarpem a tvrdým endokarpem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky