středa 20. července 2016

Žárové zinkování tloušťka vrstvy

Reakcí mezi zinkem a ocelí vzniká vrstva povlaku, jejíž tloušťka splňuje normou dané minimální . Tloušťka vytvořené vrstvy se obvykle pohybuje v rozmezí – 1mikronů v závislosti na chemickém složení a typu materiálu. Avšak pro tlouštku vrstvy větší jak mikronů je finančně výhodnější zboží . Zboží určené k žárovému zinkování musí odpovídat požadavkům dle normy ČSN. Minimální místní tloušťky zinkového povlaku (d) na oceli a litině předepsané .

Při vytahování z lázně ulpí na slitinových fázích vrstva čistého zinku (fáze eta). Wiegel je proto vždy první volba, když jde o optimální protikorozní. Kovový zinkový povlak o tloušťce vrstvy cca až 1µm ochrání. K takovým procesům patří i žárové zinkování kusového zboží.


Tloušťka vrstvy zinku se odvíjí od tloušťky zinkovaných prvků, jak je uvedeno v . WELDON žárové zinkování protikorozní ochrana. Závod žárové zinkování - Debica. U profilů tvarovaných za studena může docházet k zesílení zinkovaného povlaku v pruzích po směru tažení.

Zvýšený obsah křemíku v oceli a její zvýšená tloušťka stěny dávají větší tloušťku povlaku . Aplikace žárově zinkovaných předmětů. Zn a mikrostruktury byl proveden. Povrchová vrstva vzniklá následkem termodifuzního zinkování se skládá z různých. Vysoká spolehlivost pokrytí – asi dvojnásobně delší doba antikorozní odolnosti ve srovnání s žárovým zinkováním. Jednotná tloušťka získané vrstvy.


Hodnocení vzhledu povlaků vytvořených žárovým zinkováním. Při žárovém zinkování prováděném závěsovým způsobem nelze z důvodu. Klíčová slova: žárové zinkování , tvárné vlastnosti, zinková vrstva.


Měření tloušťky nanesené zinkové vrstvy nedestruktivní metodou. Zn,Sn a Pb - Žárové zinkování je speciální technika pokovování ponorem. Základy žárového zinkování byly objeveny již r. Ochranné působení zinkového povlaku je dáno jeho vlastní tloušťkou , která se. Galvanické (elektrolytické) zinkování patří mezi jednu z nejrozšířenějších.


Takto vytvořený povrch má stejnou tloušťku v ploše, rozích i na hranách. Zinková vrstva na oceli je rovnoměrná: na vnějším povrchu, na vnitřním povrchu, .

I při lokálním porušení vrstvy zinku probíhá koroze jen na zinkové vrstvě , zatímco ocel zůstane. Tloušťku vrstvy lze měřit jak nedestruktivně, pomocí tloušťkoměrů, tak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky