čtvrtek 12. února 2015

Jak sundat hlavici radiátoru

Termostatické ventily na radiátorech ústředního topení pomohou snížit. Hlavice pohybuje ventilem, a tím reguluje průtok teplé vody do radiátoru. Instalace hlavice na radiátor.


Sundejte hlavici z ventilu (C). Pokud máte pocit, že Vám termostatický ventil na radiátoru nefunguje správně a radiátor netopí, jednou z možných příčin je i nefunkční . Po letní sezóně přestalo topit jedno topení, tak jsem dostal radu zkusit sundat hlavici a podívat se jestli s ní není nějaký problém.

PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Po určité době pak „tyčinka“, která reguluje . Mnoho z vás by rádo instalovalo do své domácnosti regulační systém topení a začalo šetřit na topných nákladech. TERMOSTATICKÉ VENTILY - TERMOSTATICKÉ HLAVICE. Obecné zásady správného používání termostatické hlavice.


Můžeš to naprosto bez obav povolit a sundat. Voda nepoteče, jelikož ventil je to pod matkou a ten sám o sobě propouští vodu pouze po směru . Ještě jenom doplním, že ostatní radiátory , co topí, tak po zapnutí v nich. Konec léta je ideálním obdobím pro kontrolu a údržbu termostatických hlavic u radiátorů ústředního topení.

Málokdo ví, že mimo topnou sezónu . Pak zkusit ještě sundat hlavici pokud to nepomůže, další možnost už není. Modernejsi instalace maji na radiatoru zavirani nahore i dole a nic . Nejjednodušším a nejlevnějším automatickým regulačním prvkem v topné soustavě s teplovodními radiátory jsou ventily ovládané . Tuto plastovou krytku lze funkčně použít i jako ruční radiátorovou hlavici. Otáčením termostatické hlavice proti směru hodinových ručiček nastavíme maximální . Je-li radiátor pod oknem, je vhodné při delším otevření okna nastavit hlavici na číslo kdy je ventil úplně zavřený. Teplota v místnosti se blíží požadované, nastavené na hlavici ventilu.


Sundat hlavici , opakovaně zatlačit jehličku . Proč vaše termostatické hlavice šetří méně, než Vám dodavatel sliboval? Přivíráním ventilu, se zmenšuje průtok radiátorem a snižuje množství tepla, . Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.


Správnou regulací radiátorů v bytě můžete ušetřit až nákladů na vytápění. Cesta k úsporám je jednoduchá – namontujte na radiátory termostatické hlavice ,. Pro přímou montáž lze použít pouze termostatické hlavice s připojovacím závitem M × 5. Pro základní orientaci předkládáme základní typy od jednotlivých . Možnost je na některý radiátor termoventil nedát, pokud to není.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky