pondělí 26. prosince 2016

Odebírání vody z potoka

Zákon o vodách praví, že každý může na vlastní nebezpečí bez povolení nebo souhlasu vodoprávního úřadu odebírat povrchové vody nebo s nimi jinak . Ovšem otázka je, zda mohu odebírat vodu z potoka hadicí pomocí spojených nádob? Jinak jezírko mám bez techniky, . Jak a čím čerpat vodu z potoka ? Tak vypadá právě teď situace v zahrádkářské kolonii u Vtelenského potoka v Mostě, kde od minulého týdne platí zákaz odebírat přírodní vodu. Ten, kdo odebírá povrchovou nebo podzemní vodu bez příslušného.

Vás poprosit o radu, chtěli bychom čerpat vodu z potoka (o povolení máme zažádáno), ale nevíme, jaké čerpadlo koupit. Pokud potřebujete nutně vodu a nemáte k dispozici elektřinu, abyste zapojili elektrické čerpadlo, stačí pořídit motorové. Pak můžete čerpat kdekoli z řeky, studny . Uvádí se zde počet měsíců, kdy se bude voda odebírat , průměrná a maximální hodnota čerpání v litrech za vteřinu, stejně jako maximální . Každého, kdo má vlastní domek nebo rekreační chatu a čerpá vodu ze studny, potoka či rybníka nebo vypouští odpadní vody mimo veřejnou . Odebírat podzemní vodu ze studny vybudované po 1. Každý, kdo odebírá podzemní nebo povrchovou vodu , musí mít pro takovou činnost.


Povrchová voda je voda z řeky, potok ů, rybníků, jezer, voda v od stavných . Jakmile bude v řekách a potocích více vody , zákaz bude odvolán.

Domácnostem, které odebírají vodu z vlastní studny pro svoji individuální. Jaký typ čerpadla mám použít pro čerpání vody z řeky. Chcete povolit odběr vody z vodního toku ( potok , řeka, popř. vodní nádrž) – tj. Zlín – Od dnešního dne magistrát ruší zákaz odběru vody z toků na území města Zlína. Díky dešťům v posledních dnech došlo k mírnému . Fyzická, soukromá osoba odebírá povrchovou vodu z rybníků, potoků , pískoven k zalévání zahrad.


Pokud nepoužívá k tomuto odběru zvláštní . Ten, kdo chce odebírat a používá k tomu technické zařízení, musí mít platné povolení . Systém je v provozu sedm měsíců v roce a jediným zdrojem vody je v současné době Rakovnický potok. Lidé od pátku nebudou moci brát vodu z řek a potoků k zalévání zahra napouštění bazénů či k zavlažování sportovišť. Zákaz odebírání povrchové vody. Hrachovecký potok , Krhovský potok , Křivský potok , Štěpánovský potok , Černý potok – Byninka, Svinov . Vodoprávní úřad MěÚ Mariánské Lázně vydává opatřením zákaz odebírání povrchové vody z vodního toku Úšovického potoka na zalévání, . Nosíte-li vodu z potoka na zahradu v konvích, vědrech a podobně, . Povolení k odběru vody ze studny musíte mít v případě, že studna nebo vrt. Podle zákona je ten, kdo neoprávněně odebíral pitnou vodu , povinen nahradit vzniklé ztráty,.


Pokuta ale hrozí i za nepovolené čerpání vody z řek či potoků. Při čerpání vody z řeky nebo potoka je zase důležitým faktorem vzdálenost pozemku od zdroje vody. Pro výpočet výkonu čerpadla je zde .

Chraňte přirozenou biodiverzitu. Nevysazuj do potoků a tůní ryby a další živočichy, kteří tam nepatří. Vyhni se pěstování rostlin (i okrasných), které mají invazívní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky