čtvrtek 21. dubna 2016

Proč šetřit vodou

Racionální využívání vody v domácnostech není jen otázka úspory peněz. Je to také záležitost ekologická a etická. Mohlo by se zdát, že je stále dostatek vody , protože povrchu Země je pokryto vodou. Proč tedy voda v naší společnosti stále více.


Opravte místa, kudy uniká voda , jako jsou kapající kohoutky, záchody nebo vodovodní potrubí.

Po čase se i drobné kapání promění ve velké množství vody. Jak šetřit vodou v kuchyni Dávejte nádobu s pitnou vodou do . Jak a proč šetřit pitnou vodou. K tomu uvažme nad tím, že vyšší spotřeba vody má vlastní vliv na průtok řek a potoků, které slouží jako její zdroj.


Proč šetřit vodu , když je jí tolik všude kolem nás? Na tuto všetečnou otázku odpoví vašim dětem následující video. Animovaný příběh o dvou kamarádech ukáže .

I když žijeme v Evropě, která je považována za oblast s dostatečnými zdroji vody , přibylo za posledních let dramaticky období sucha, jež jsou také čím dál . Méně vody můžete spotřebovat při splachování. Proč vždy splachovat velkým proudem vody ? Proto se vyplatí pořídit si . Zatímco dříve jsme za vodu platili haléřové částky, teď za ni platíme horentní částky. Je voda zadarmo, nebo se platí? Platí se za vodu i za to, aby se vůbec zavedla do domů.


Jak jsou na tom ale Češi s vnímáním sucha? Vysokoškoláci vnímají nebezpečí sucha méně intenzivně než lidé . Pokud tedy šetřím s vodou , tak nešetřím jen svoji peněženku, ale ušetřená voda může být. Proč bude vody málo, když jí nebudeme šetřit ? Povídat si o tom, proč bychom měli doma šetřit vodou a zvláště pitnou, je asi zbytečné.


Proč zbytečně vyhazovat peníze, když se dají ušetřit. Mnohdy stačí držet se osvědčených doporučení. Třeba docela obyčejné rady používat při .

Soběstačnost a nezávislost byly hlavní motivací, proč si pan Dobrý . A zřejmě každého napadne: Proč tolik? Na jedno spláchnutí totiž spotřebuje maximálně dva litry vody. Denní spotřeba vody je podle statistik 1litrů na člověka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky