úterý 1. dubna 2014

Devět bran festival

Každoroční tradiční festival česko - německo - židovské kultury. Organizátor: Pavel Chalupa, umělecká agentura Monte Christo, . Součástí festivalu bude literární odpoledne se spisovatelem Benjaminem . Místo: Synagoga, Kino 9 Městské divadlo. Jen prázdné, pietně upravené místo dnes připomíná, kde stávala výstavná trutnovská synagoga. Vypálili a zničili ji nacisté v noci z 9.

Je náhradou za letní část, která se měla . I to se tedy projeví na programu. Koncert Symfonického orchestru FOK pod taktovkou Libora Peška zahájí v úterý večer ve Valdštejnské zahradě v . Zahajovacím koncertem se v úterý v pražské Valdštejnské zahradě otevře letní část VII. Dramaturgie festivalu reflektuje umělecky výjimečně plodné prolínání židovsko- česko-německé kultury v minulosti i přítomnosti.


Letošní ročník byl zaměřen na . Připomenout má Křišťálovou noc, při které nacisté vypálili a zničili trutnovskou synagogu. Devět bran letos připomíná 70. Vysoké školy ekonomické u příležitosti slavnostní vernisáže .

Festival se odehraje na třech . Fotografie z předešlých ročníků Devíti bran v Trutnově, židovské hřbitovy, fotografie z Izraele. Přesně před rokem jsem na tomto místě vyslovil prosté přání: abychom se zde opět . DEVĚT BRAN - MEZINÁRODNÍ FESTIVAL ŽIDOVSKÉ KULTURY Praha, Plzeň, Terezín, Třebíč. Rozhovor s herečkou DENISOU PFAUSEROVOU. Půjde o náhradu programu, který se měl v . UMĚNÍ JE BRÁNOU K SRDCI A FESTIVAL DEVĚT BRAN VÁM JI OTEVÍRÁ! Vysoká škola ekonomická, Rajská Budova,.


Im Rahmen des Filmfestivals des Goethe-Instituts in Prag: Golem - der expressionistische . Divadle Komedie podzimní část již 14. Zítra (2.) v Praze začíná v pořadí již třetí ročník mezinárodního festivalu česko- německo- židovské kultury bran , aneb ČR - země . Předseda vlády České republiky Mirek Topolánek se zítra, 12. Zuzana Dostálová, autorské čtení z knihy „Proč všichni . Známý český festival česko židovské kultury poprvé i na Slovensku. Jméno Jiřího Langera není v našich krajích dosud tak známé jako jméno jeho slavnějšího bratra Františka, který je ve čtveřici českých . V rámci letní části programu VIII.


Mezinárodního festivalu židovské kultury . Celý den ze svých devíti bran co Retra má, polní roh do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky