úterý 24. června 2014

Ocelové omítníky

Největší skupinu na českém trhu tvoří ocelové omítníky , které jsou často pozinkovány. Vynikají především rychlou instalací. K dalšímu rozšířenému typu patří . Domů POJIVA, MALTY, BETONY - Profily, omítníky. Je vhodný i jako omítník do . Lištový omítníkový systém je omítací systém, který byl vytvořen, aby usnadnil a výrazně zkrátil náročnou přípravu zdi při omítání klasickou mokrou cestou za .

Abychom docílili roviny, připravíme si omítníky, podle kterých se pak omítka. Můžeme použít i ocelové omítníky , které se upevňují hřebíky. Pro omítání rovných stěn můžete využít omítníky kruhového, . Omítník ocelový - pozinkovaný.


Kovové omítníky se v omítce můžou ponechat, ale nechával bych je pouze v. Jj ocelové omítníky ,v učení v sedmdesátých nám mistr nařezal (nechal nařezat ve stolárně) z prken omítníky- odhadem 7mm x 2-5cm a délky . Právě jsem dokončil svou první jádrovou omítku. Vypadá dobře, ale došlo mi, že nevím, co s omítníky.

To jsou ty dřevěné laťky, které jsem přibyl . K omítání budeme potřebovat také nářadí: zednickou lžíci, lat na strhávání, hladítko, vodováhu, popřípadě dřevěné či ocelové omítníky. Používali jsme standardní dřevěné omítníky dlouhé metry. S jakými omítníky se líp dělá - plast nebo pozink?


Váhám víc nad volbou plastového nebo ocelového pozinkovaného omítníku. Po dokončení omítání se ocelové omítníky musí vyjmout a omítka se musí vyspravit. Dveře ocelové celokovové CDM. Ve druhém kroku, po zavadnutí první vrstvy, ocelo- vým hladítkem naneseme finální. Směs se nanáší mezi ocelové omítníky ručně pomocí zednického hladítka nebo strojně (omítací stroj GP5).


Přebytečnou směs odstraníme pomocí latě. Použijeme ocelové hladítko se zubem × mm, nebo osadíme omítníky. Po zaschnutí první vrstvy naneseme ocelovým. Od koutů místnosti se osadí a zváží ocelové omítníky , na rohy se osadí latě.


Potom se omítníky vyjmou a zapraví se vzniklé rýhy. Ocelové nerez hladítko a zednická lžíce. Před omítáním se dvoumetrovou latí překontroluje rovinnost povrchu stěn.


Rychlo omítník pro zapuštění do omítek, kde zajistí dokonale rovné povrchy.

Na určitých vzdálenostech je třeba připevnit hliníkové omítníky. Po kontrole rovinnosti terčů nahodíme nebo osadíme omítníky (maltové, ocelové , dřevěné či plastové). Nahazujeme prostor mezi omítníky , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky