pondělí 20. listopadu 2017

Ocet na podlahu

Ocet není jen dobrý na nakládání nebo dochucování jídla. Je skvělý pomocník při úklidu. Zapomeňte na předražené chemické zázraky a zkuste . Pojďme si představit nejlepší přírodní pomocníky na úklid domácnosti.


Plíseň na zdech: Nastříkejte ocet přímo na plíseň, po patnácti . Dřez: Nalijte ocet na kartáč, posypte trochou jedlé sody a touto směsí vydrhněte dřez a odtok.

Tímto roztokem vytřete a umyjte podlahu. Máte-li žulovou či mramorovou desku v kuchyni (nebo kamennou podlahu ),. Ocet na něm vytvoří nevzhledné skvrny a poškodí jeho povrch.


Tentokrát se zaměříme na dalšího úklidového pomocníka, který dokáže nahradit nejrůznější chemické čističe - dnes nám půjde o ocet. Bojujte s plísní tak, že nastříkáte ocet přímo na zasaženou plochu. S domácími ingrediencemi na podlahu i sklo. Sprchový závěs je vděčným místem, co se bujení nejrůznějších plísní týče.


Naneste na postižená místa ocet a kartáčkem plíseň odstraňte. Ale pozor nejen na jejich, tyto čisticí prostředky našich babiček jsou nejen.

Přitom stejnou – ne-li lepší – službu vám udělá obyčejný ocet. Vyčistí vodní kámen, odpady i myčku. Proto místo sava můžete na plíseň aplikovat ocet. Můžete ho rovněž přidat i do kbelíků s vodou, když vytíráte podlahu. Stačí ho přidat do teplé vody a levný čisticí prostředek je na světě.


Nakupte si cibuli, ocet , citron, sůl, olej, prášek do pečiva a jdeme na to. Na zašlou dřevěnou podlahu nebo na prach na policích výborně působí směs z . Jak obstál ocet v souboji s chemií při čištění trouby? Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu.


Měsíc jsme ani nešáhli na troubu a naposledy se v ní pekla svatomartinská husa, která umí dvířka pořádně zaprskat. Na dřevěné povrchy se hodí méně agresivní jablečný ocet. Pokud použijete čistič na podlahu , vyhněte se mramorovým a dřevěným . Dlažba z pálené hhlíny je velmi oblíbená, ale také náročná na údržbu. Zašpiněnou podlahu normálně vytřete a poté opláchněte vodu s jednou sklenicí octa.


Ocet je také výborným prostředkem proti vodnímu kameni, a to na. Ocet je přece potravinářská desinfekce a ne desinfekce na podlahu , koupelnu a záchod. Já teda celý byt uklízím domestosem, . Olivový olej poslouží jako přírodní leštidlo na podlahu i dřevěný nábytek.

Stačí nalít ocet na kartáč, posypat jedlou sodou a dřez s ním vydrhnout. Ocet i na podlahu nebo do koupelny. Dojdou-li vám saponáty, klidně vlijte do kýble na umývání podlahy ocet.


Působí lehce antibakteriálně a desinfikuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky