čtvrtek 30. listopadu 2017

Zlúčeniny chrómu

Známe sú oxid chromitý a oxid chrómový. Oxid chromitý Cr2O- je to zelený prášok, ktorý sa nerozpúšťa vo vode, . Upotrebovanie našli aj niektoré zlúčeniny chrómu , ktoré sú v rozpustnej forme jedovaté. Niektoré farmaceutické firmy ho ponúkajú vo forme anorganickej zlúčeniny, iné vo forme organickej.


Toxickejšie sú zlúčeniny chrómu s oxidačným číslom šesť Cr VI , ktoré sa vstrebávajú až 5-krát lepšie ako chromité zlúčeniny a smrteľná dávka je mg.

ZLÚČENINY ŠESŤMOCNÉHO CHRÓMU. Zlúčeniny chrómu sa pridávajú do redukčných diét. Názov prvku pochádza z gréckeho slova CHROMA čo znamená farba, vyjadruje schopnosť chrómu tvoriť rozličné farebné zlúčeniny.


Toxicita zlúčenín chrómu závisí od rozpustnosti, ale aj od oxidačného čísla chrómu. CrOcez zlúčeniny chrómu s nižšími valenciami až na . Zdroje znečistenia s vodoprávnym povolením na vypúšťanie odpadových vôd s obsahom chrómu. Sírovodík redukuje v kyslom prostredí chrómany a dvojchrómany za súčasného vylúčenia síry na zlúčeniny trojmocného chrómu , ktoré roztokom prepožičiavajú .

Transfer pôdnych foriem chrómu do častí rastlín v rastových fázach. REACH), pokiaľ ide o zlúčeniny šesťmocného chrómu Text s významom pre EHP. Radón sa okná časti ľudí zohráva úlohu profesionálna expozí- môže dostávat do vnútra. Výskyt v prírode, fyzikálne a chemické vlastnosti, výroba a použitie chrómu.


Odpady obsahujúce niektorú z týchto zložiek: — kovové karbonyly. Vo vodných roztokoch možno redukovať všetky chromité zlúčeniny na zlúčeniny chromnaté pôsobením práškového chrómu alebo zinku. Chróm, neorganické zlúčeniny chrómu (II) a neorganické zlúčeniny chrómu (III ) (nerozpustné).


Sloučeniny rtuti, které zahrnují anorganické sloučeniny rtuti, . Nevýhodou železa je, že jeho komplexné zlúčeniny vykazujú príliš krátku. Druhá kapitola sa zaoberá toxickými účinkami a vplyvom chrómu na životné. Percentuálny obsah zlúčeniny chrómu uvedený nižšie uvádza množstvo čistého obsiahnutého chrómu. Najbežnejšie metódy chrómovania však predstavujú nebezpečenstvo pre životné prostredie a ľudí, zvlášť zlúčeniny chrómu (VI) používané pri galvanických . Co zlúčeniny chrómu v oxidačnom stupni VI vyjadrené ako. Cr okrem chromanu bárnatého a . YZvyšky vznikajúce pri priemyselnom zneškodňovaní odpadov.


YBerýlium, zlúčeniny berýlia.

Mangán, Všetky zlúčeniny , 10. Kobalt, Všetky nešpecifikované zlúčeniny , 10. Cd) oxid kademnatý, chlorid kademnatý,.


Zaisťuje dokonalú priľnavosť a antikoróznu ochranu napriek tomu, že neobsahuje zlúčeniny chrómu. Nesmie byť použitá na povrchovú úpravu predmetov a . PRVKY SKUPINY CHRÓMU - Cr , Mo , W , (U – aktinoid).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky